Круизи онлайн

Хотели онлайн

Rent-a-car

Самолетни билети

ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ – цъфтежа на вишните и мистиката на самураите

Ранни записвания до 30.10.2017

ДАТА ЦЕНА  тръгване от: София,

Програма по дни

Ден 1 10.04.2018 / София - Франкфурт
Излитане от София в 14:10 ч. с Lufthansa. Кацане в Германия в 15:30 ч. Кратък престой на летище Франкфурт. Излитане за Токио в 18:05 ч.

Ден 2 11 .04.2018 / Франкфурт - Токио
екскурзия до япония Кацане на летище Haneda, Токио в 12:15 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до центъра на Токио (около 0.30-1ч в зависимост от трафика).
След пристигане в града, ще имаме кратък тур на старата част на Токио.
Ще започнем обиколката с посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства.
По пътя към хотела ще минем покрай Акихабара – кварталът с магазините за техника и Аниме кафенетата, както и най-богатия квартал Гинза с най-луксозните магазини и хотели в града.
Трансфер и настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* (или подобен). Нощувкa /1/.

Ден 3 12.04.2018 / Токио
Закуска. Днес ще направим полудневен тур на Токио с най-важните забележителности.
Първата ни спирка е парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени.
След това ще се качим на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е и една от най-високите телевизионни кули в света.
Ще минем и през изкуствения остров Одайба с множеството бизнес сгради и шопинг центрове.
Връщане в хотела около обяд и свободно време за самостоятелно разглеждане на столицата според Вашите интереси.
Нощувка /2/.

Ден 4 13.04.2018 Токио – Нико - Токио (около 150км, около 2ч трансфер с автобус)
екскурзия до японияЗакуска. Целодневна екскурзия до Нико.
Град Нико е известен с най-красиво декорираният храм в Япония - Тошуго, в който се намира и гробницата на  шогун Токугава Иеясу. Той е основател на шогуната Токугава през 1615г, който управлява страната до 1867г.
Обиколката на място ще започне с посещение на разположения сред гората храм Тошогу и гробница на шогун Токугава Иеясу.  Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Свободно време за обяд (невключен в цената).
Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон.
Връщане в хотела в Токио. Нощувка /3/.

Ден 5 14.04.2018 Токио – Камакура - Токио (67км, около 0,50ч трансфер с автобус)
екскурзия до японияЗакуска.  Целодневна екскурзия до Камакура.
Камакура -  град, който се намира югозападно от Токио, в чийто  район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода 1185-1333г от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония.
Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара.
В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063г от минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира и днес през 1180г от Минамото Йоритомо – основателя и първия шогун на шогуната Камакура.
Свободно време за обяд в някой от ресторантите на пешеходната улица на града (невключен в цената).
Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие...
Връщане в Токио. Нощувка /4/.

Ден 6 15.04.2018 – Токио – планината Фуджи – Такаяма (около 530км, обща продължителност на пътуването около 5,50ч)
екскурзия до японияРанна закуска в хотела (Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Киото, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч. Моля да подготвите ръчен багаж за 1 нощувка в Такаяма).
В 08:00ч отпътуване от хотела в Токио за планината Фуджи. След около 2 часа пътуване с автобус, ще направим фото пауза с най-високата планина в Япония и върха Фуджи (3776м). Планината е смятана за свещена. Всеки японец, поне веднъж в живота си, трябва да я изкачи, за да достигне до духовно извисяване.
Около 14:00ч пристигане на гарата в Одавара, от която ще се качим на влака Стрела до Нагоя. От Нагоя продължаваме към Такаяма с редовен влак.
Пристигане на ж.п. гарата в Такаяма около 18:30ч. Трансфер до хотела в Такаяма. Настаняване, вечеря (включена в цената) и нощувка /5/ в риокан (ще спим по японски маниер на удобен матрак на земята)  Takayama Okuhida Garden Hotel Yakedake 3* (или подобен).

Ден 7 16.04.2018 Такаяма – Ширакава-го – Киото (около 325км, около 5ч с автобус)
екскурзия до японияЗакуска.
Днес денят ни ще започне с пешеходна обиколка на Такаяма. Ще посетим сградата Yatai Kaikan, където могат да се видят 11 от известните и добре запазени фестивални платформи в Япония, които и днес се използват по време на третия по големина фестивал в Япония – Takayama Festival, който се провежда ежегодно през април.
Продължаваме с посещение на старата част на града и добре запазените сгради от периода 1600-1868г, когато Такаяма е бил водещ занаятчийски и търговски център. Ще влезем в стара японска къща от времето на периода Едо, на една от най-известните фамилии занаятчии в Такаяма – Kusakabe. Ще надникнете в къщата, в която те успешно са развивали своя бизнес – лихварство.
Следва свободно време за обяд (не е включен в цената) в района на една от най-старите улици в града Kamisannomachi.
Продължаваме деня с пътуване с автобус (около 50км) до типично японско планинско градче - Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО в местността Shirakawa-go. Намира се високо в планината Хаку. В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура - Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата. Обиколката започва от панорамната тераса над Ogimachi. Ще посетим къщата Wada (най-голямата къща от музея на открито), принадлежала на най-богатата фамилия в Ogimachi, която днес е превърната в музей. 
Трансфер с автобус до Киото (около 4ч).
Пристигане около 21:00ч и настаняване в хотел Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 3* (или подобен) в Киото.  Нощувка /6/.

Ден 8 17.04.2018 Киото
Закуска. Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото.
Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи / Kinkakuji Temple – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
Следва посещение на храма Sanju-san-gen-do или известен още като Храма на 1001 статуи на Буда, където ще видим в центъра статуя на богинята Канон – Богинята на милосърдието, а от двете й страни в редици по десет, дървени статуи в човешки размер на същата богиня, всички те разположени в дълга 120м храмова постойка.
Ще вземем участие в чаена церемония в един от храмовете на Киото.
Свободно време за обяд (не е включен в цената).
Следобеда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички.
Свободно време (след 18:00ч). Нощувка /7/ в Киото.

Ден 9 18.04.2018 Киото - Нара - Осака (57км, около 0,50ч трансфер)
екскурзия до японияЗакуска. Отпътуване за Осака, като по пътя ще спрем за разглеждане в Нара.
Нара е първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото.
Ще посетим храмовете Todaiji и Kasuga, разположени в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях.
Храмът Todaiji е построен през 752г и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете  да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот.
Следващата спирка е шинтоиския храм Kasuga Taisha. Kasuga Taisha е най-важния шинтоиски храм в Нара и е посветен на божеството, което е и закрилник на града. Години наред е служил и за семейна гробница на една от най-влиятелните фамилии на града. Храмът е известен с това, че е бил посторяван наново на всеки 20 години до края на периода Едо, когато тази традиция е прекъсната. Храмът е известен и с типичната архитектура на покривите на отделните сгради, както и със стотиците бронзови фенери, които ще видите по стрехите на сградите – дарени от поклонници.
Около обяд се придвижваме към Осака.
Ще обядваме в местен ресторант (включен в цената).
Предстои ни разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти.
Следва посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци. От последния етаж на замъка се открива страхотна гледка към града и парка на замъка.
Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building.
След края на ексурзията, се придвижваме към хотел Hearton Hotel Nishi Umeda 3* (или подобен)  в Осака – настаняване и свободно време. Нощувка /8/.

Ден 10 19.04.2018 Осака – Франкфурт – София
Ранно отпътуване за летище Кансай за полет до Франкфурт в 10:00ч. Кацане в 14:50ч във Франкфурт. Прехвърляне на полет до София в 18:55ч и кацане в България в 22:05ч.
 
 


Токио – Нико – Камакура– Планината Фуджи– Такаяма – Ширакава-Го – Киото – Нара- Осака

Пакет с включени летищни такси Човек в двойна стая Единично настаняване
Ранни записвания до 30.10.2017 3170 евро / 6200 лв 3400 евро / 6650 лв
Стандартна цена 3270 евро / 6396 лв 3500 евро / 6846 лв
 

Разписание на полетите:
 • 10.04   СОФИЯ 14:10 ФРАНКФУРТ  15:30    
 • 10.04   ФРАНКФУРТ  18:05 ТОКИО 12:15   +1  (кацане на 11.04)               
 • 19.04   ОСАКА 10:00  ФРАНКФУРТ 14:50                        
 • 19.04   ФРАНКФУРТ  18:55 СОФИЯ 22:05     
 
Важна информация:
 • Цената е валидна при група от минимум 20 туриста.
 • Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими специални ваксини.
 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването. 
 • Доплащането става в срок до: 22.02.2018г.
 • Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 1000 евро/ 2000 лева.
 • Плащането се извършва в брой или по банков път.
 • Цените са изготвени при курс 100¥=0,77 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
 • от 59 дни до 31 дни-депозита;
 • от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.
 
            Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1755013150000573705 на ЗАД „Армеец”
 
 
 

Цената включва:
Самолетен билет София-Франкфурт-Токио-Осака -Франкфурт-София с включени летищни такси и багаж до 20 кг на авиокомпания Lufthansa; Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата; 4 нощувки в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен); 1 нощувка в риокан Такаяма в Takayama Okuhida Garden Hotel Yakedake 3*(или подобен); 2 нощувки в Киото в хотел Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 3* (или подобен); 1 нощувка в Осака в хотел Hearton Hotel Nishi Umeda 3* (или подобен); 8 закуски в хотелите Токио, Такаяма, Киото и Осака; 1 обяд в Осака (японска кухня); 1 вечеря в Такаяма (японска кухня); Участие в чаена церемония в Киото; Две полудневни панорамни обиколки на Токио; Целодневна екскурзия до Нико с автобус; Целодневна екскурзия до Камакура с автобус; Фото пауза с върха Фуджи; Целодневна обиколка на област Shirakawa-go и Такаяма с автобус (с включена вечеря); Целодневна обиколка на Киото; Полудневна екскурзия до Нара с автобус; Полудневна обиколка на Осака (с включен обяд) ; Билет за влака стрела от Одавара до Нагоя (линия Hikari); Билет за високоскоростния влак от Нагоя до Такаяма (линия Wideview-Hida); Екскурзоводско обслужване на английски и превод на български от водача на групата; Входни такси на посещаваните обекти по програмата; Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец; Водач на групата от туроператора при минимум 20 човека;


Цената не включва:
Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора; Лични разходи и напитки по време на храненията;


Повече информация и резервации:
За София и страната: тел: 02/9444340, факс: 02/9444324
По интернет: office@sky-travel.info
Оферта № Е323

София 1527, ул.Петра№ 11-13, офис 4, тел.9444324 факс 4263398 e-mail: office@sky-travel.info
SKY TRAVEL © 2020 г. Всички права запазени.
Дизайн и програмиране: УебДизайн Професионалистите се отличават