Круизи онлайн

Хотели онлайн

Rent-a-car

Самолетни билети

Австралия
Австралия

Обща информация:

Столица - Канбера

Валута - австралийски долар

Език - австралийски английски

Население - 23 130 000 души
 
Държавно устройство - парламентарна монархия

Религия - християни

Площ – 7 741 220 km²Полезно е да знаете:
       


           Австралия е единствената страна континент, която е разположена изцяло в източното и изцяло в южното полукълбо. Много малко хора знаят, че името на страната е Австралийски Съюз. Остров Тасмания, щатите Виктория, Нов Южен Уелс, Куинсланд, Южна Австралия, Западна Австралия и Северна Територия формират заедно една от най-богатите, модерни и прогресивни страни в света.Столицата на Австралийския Съюз е Канбера. Тя е комфортно разположена сред прелестните пейзажи на Голямата Вододелна Планина.Всеки щат си има своя столица: столицата на Нов Южен Уелс е световно известният град Сидни; столицата на Виктория е вторият по големина град в страната – Мелбърн; третият по големина австралийски град и столица на щата Куинсланд е Брисбейн; столица на щата Северна Територия е Дарвин; на Западна Австралия – Пърт; на Южна Австралия – Аделаида и на остров Тасмания – Хобарт.       Основни градове и забележителности :


Олбъри : Олбъри е основен областен град в Нов Южен Уелс, Австралия, разположен на магистрала Хюм в северната част на река Мъри. Отстои на около 400 км от столицата Сидни. Населението на града е около 45 000 души. Олбъри има град близнак, разположен от другата страна на реката, попадащ в щата Виктория. Заедно двата града формират градска зона с население от над 80 000 души. Районът, заобикалящ Олбъри предлага разнообразие от туристически атракции, включително винарския район около Rutherglen, историческите градове Beechworth и Yackandandah. Туристите често организират разходка с лодка и риболов в река Хюм, преходи в горите и хълмовете на Великата вододелна планина и малко по-далеч по снежните полета Creek Falls и Mount Hutama. В самия град, на един от високите хълмове, може да се види паметник от Първата световна война. Мястото осигурява и красива гледка към града. На около 2 км пък се намира местността Wonga Wetlands (влажни земи), в която се срещат повече от 150 вида птици и обитатели на водната околна среда.Сидни : Въпреки че не е столица на страната, Сидни е основният туристически, търговски, културен и финансов център на Австралия. Град Сидни е разположен в югоизточната част на Австралия, на източния бряг на Тасманийско море. С население от над 4.6 милиона жители, той е най-населеният град в страната. Нещо повече- градът е и най-старият в Австралия. Без съмнение един от най-често асоциираните обекти с града е сградата на Операта в Сидни, разположена в центъра на пристанището. През 2007г. зданието е включено в списъка на ЮНЕСКО. Друг подобен символ е мостът на пристанището. Както повечето градове с история, старата част на града е едно от местата, които са интересни за посетителите на града. В Сидни тя е известна под името Рокс. Не пропускайте да посетите и прекрасната ботаническата градина. А в близост до града могат да бъдат посетени и някои великолепни плажове, сред които е и небезизвестният Бонди Бийч, който се разпростира на около 7км от центъра на града. Интересно събитие, което се провежда в Сидни всяка година и привлича хиляди туристи, е традиционният парад на гейовете и лесбийките Mardi Gras Parade.


Канбера : Шестдесет процента от населението на Австралия е съсредоточено в и около столицата Канбера. Градът е осми по големина в страната, като изостава след почти всички столици на другите щати. За столица на Австралия са се състезавали два града - Мелбърн и Сидни и за да се сложи край на този спор е избрана Канбера. Ако се чудите какво е времето в Австралия, вероятно няма да бъдете очаровани от отговора. Там е по-скоро влажно и студено през цялата година. Климатът определено се различава от този в Европа, където преобладава мекото, умерено време. Във всички случаи обаче времето не бива да е пречка за приятното прекарване на едно толкова различно място.От гледна точка на архитектурните забележителности, посетителите на Канбера няма да останат разочаровани. В града си заслужава да се видят Австралийският парламент (внушителна и красива сграда), Военният мемориал, Националната галерия, Технологичният център Куестакон, Националната библиотека, Портретната галерия и много други. За по-малките със сигурност би бил интересен и Националният музей на динозаврите. Повечето институции в столицата са отворени и свободно посещаеми от граждани и туристи, в това число и Парламентът и Съдът.Освен на архитектурата, Канбера дължи до голяма степен своето очарование и на изкуството. В града често се провеждат музикални и театрални фестивали, някои в сградата на Националния театър, други в Уличния театър и зала Алберт. Един от грандиозните музикални фестивали е Стоунфестът, който пък се състои ежегодно в Университетът на Камбера. Като цяло Канбера е проектиран като симетричен град. Всичко изглежда така подредено и на мястото си, както в никоя друга столица по света. Вероятно за естетите и хората, профилирани в сферата на дизайна, това би било едно доста образователно и вдъхновяващо изживяване.
Интересни факти  : Повечето хора знаят, че Австралия е основана от престъпници от цял свят, но знаете ли, че първата полиция в държавата е основана от 12 престъпника с добро поведение.Боб Хоук влиза в рекордите на Гинес като изпива 1,2 литра бира за 11 секунди. По-късно той става премиер на Австралия.Когато англичаните за пръв път видели птицечовката, помислили, че австралийците са си направили шега с тях, като пришили клюн от патица на тяло на плъхСофия 1527, ул.Петра№ 11-13, офис 4, тел.9444324 факс 4263398 e-mail: office@sky-travel.info
SKY TRAVEL © 2020 г. Всички права запазени.
Дизайн и програмиране: УебДизайн Професионалистите се отличават